Nieuws maatregelen coronavirus: vanaf 15 juni 2020 kunt u het Lokaal Loket Noordwijk weer bezoeken, echter alleen op afspraak.

Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

Heeft u een beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen. Ook zorginstellingen kunnen een GPK aanvragen.

Aanvraagformulier GPK (pdf) downloaden via isdbollenstreek.nl

Met een GPK mag u op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels. Houders van een GPK kunnen in Noordwijk op alle betaald parkeerplaatsen maximaal 3 uur gratis parkeren met gebruik van de parkeerschijf.

3 soorten kaarten

Bestuurderskaart

Heeft u een beperking en rijdt u zelf auto? Dan kunt u een bestuurderskaart aanvragen. U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.

Passagierskaart

Heeft u een beperking, kunt u niet zelf auto rijden en bent u afhankelijk van vervoer door anderen? Dan vraagt u een passagierskaart aan. U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.

Instellingenkaart

Hiermee kunnen zorginstellingen bewoners met een beperking vervoeren.

Wat kost een GPK?

Aanvraag woonplaats Noordwijk Prijs
GPK € 70,65
Duplicaat GPK bij vermissing € 30,70
Verlenging GPK € 50,20
Aanvraag woonplaatsen Noordwijkerhout en De Zilk Prijs
GPK € 69,-
Duplicaat GPK bij vermissing € 30,30
Verlenging GPK € 49,-

Let op: de kosten die u betaalt, zijn voor het in behandeling nemen van de aanvraag voor een GPK. Als u geen GPK krijgt, dan worden de kosten niet aan u terugbetaald.

De taken op het gebied van een GPK zijn door de gemeente Noordwijk uitbesteed aan de ISD Bollenstreek. Neem voor meer informatie contact op met de ISD Bollenstreek via +31 (0)800 95 67 000 of kijk op isdbollenstreek.nl

Na ongeveer 8 weken ontvangt u van de ISD Bollenstreek een brief of u in aanmerking komt voor een GPK en wordt u gebeld voor een afspraak om uw aanvraag voor een GPK te betalen.

U kunt het aanvraagformulier GPK (pdf) downloaden via isdbollenstreek.nl Dit formulier kunt u ingevuld naar de ISD Bollenstreek sturen. U kunt het formulier ook inleveren bij het Lokaal Loket Noordwijk of het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout. Stuurt u de volgende stukken mee:

  • 1 recente pasfoto;
  • kopie van geldige legitimatiebewijs;
  • kopie geldig rijbewijs bij de aanvraag voor een bestuurderskaart;
  • uw oude GPK voor een wijziging of verlenging.